diumenge, 18 de setembre de 2011

Escales, escales cromàtiques i petites cançons

Per improvitzar al piano i crear les nostres cançons només cal ganes i moltes moltes intentives. És provar i tenir clar alguns aspectes bàsics, com tot el que hem anat explicant fins ara, arpegis, acords, i evidentment escales. Les escales no és res més que la execució ordenada de les notes. Per exemple, l´escala de Do, Do, re, mi, fa, sol, la, si, Do. L´escala de Re, Re, mi, fa sostingut, sol, la, si, do sostingut, Re i així successivament. En qualsevol manual simple de piano surten totes les escales amb totes les alteracions necessàries perquè cadascuna té una tonalitat diferent.
Practicar escales pot ser molt avorrit però si fem un acompanyament a base d´acords desplegats o arpegis amb la mà esquerra poden resultar molt interessants i una bona base per una cançó de la nostra collita.


Escales cromàtiques, on es toquen totes les tecles en sentit ascendent i descendent.Escales cromàtiques amb variacions.Si no sabem com començar a improvitzar podem probar amb una cançó simple i anar afegint-hi variacions, per tornar a repetir la cançó entre variació i variació.
I per últim jugar amb les terceres, ascendents i descendents, a dues mans, creen un efecte màgic, de fades, fantasia i imaginació...
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada